Knjige koje nosimo na more

Svi knjiški entuzijasti znaju da pravog ljetnog odmora i gušta nema bez dobre knjige. A vrijeme je dragocjeno i ljeto kratko traje pa pažljivo biramo štivo u kojem ćemo guštati. Zato smo pitali Natašu i Vlastu iz Planetopije za preporuku ljetnog štiva. Evo koje su knjige izdvojile.


RAZMIŠLJAJ KAO REDOVNIK, Jay Shetty

Postoji razlika između zahvalnosti za ono što imate i pristajanje na manje nego što zaslužujete. Ako vas je misao poput ove zaintrigirala, svakako na odmor ponesite knjigu Jaya Shettyja! Shetty je spletom okolnosti postao mega zvijezda društvenih mreža, autor bestselera, voditelj podcasta s plejadom prijatelja iz svijeta slavnih. Sve su to bile neočekivane popratne pojave njegove odluke da napusti miran redovnički život i krene težim putem – primjenjivanjem stečene mudrosti i navika u svakodnevnom životu. U ovoj knjizi dijeli s nama spoznaju o smislu, strasti i svrsi života i načinima smanjenja negativnosti, stresa i tjeskobe koje je pronašao u ašramu. Nadahnuće i motivacija na najjače!

SUPERPRIVLAČITELJ, Gabrielle Bernstein

Veselje vas pretvara u magnet za čuda. Piše ovo Gabrielle Bernstein, mnogima obožavana autorica hitova Univerzum ti čuva leđa i najnovije  – Superprivlačitelj. A tko ne bi volio postati magnet za čuda, ljubav, nove prilike, sretne okolnosti… Sumnjate li u to da imate moć privlačenja, to je u redu. No, sasvim je vjerojatno da ćete se, kada završite s čitanjem ove knjige, ne samo osjećati lakše, bolje, smirenije, fokusiranije, već ćete znati da ste i vi superprivlačitelj. Gabrielle Bernstein vodit će vas korak po korak, od spoznaje do privlačenja čuda u svoj život.


BRUCE LEE: BUDI VODA, MOJ PRIJATELJU, Shannon Lee

Ako ste ljubitelj velikog majstora borilačkih vještina Bruce Leeja zasigurno će vas razveseliti knjiga njegove kćeri u kojoj razlaže filozofsku stranu njegovog života i rada. Shannon Lee iskreno dijeli dosad neispričane priče iz očeva života i borilačkim vještinama ilustrira njegove filozofske ideje u čijoj je srži misao – budi voda. Voda nema oblika, nema obrisa, neuhvatljiva je i prilagodljiva. Može nježno teći, ali može i snažno udariti. Drugim riječima, svjesnijim postojanjem u životu možemo utjeloviti fluidnost i neutralnost, postati moćni, ekspresivni i slobodni.

KREATIVNOST, John Cleese

Uvijek očekujte neočekivano!“ poručivali su nam voljeni Pajtonovci. A jedan od njih, John Cleese, nije nas iznevjerio ni ovom knjižicom o kreativnosti. Naime, iako duhovita kao i njezin autor, ne sadrži ni jednu podvalu i sasvim je ozbiljno razmatranje kreativnosti. Zašto nam je potrebna, kako je razviti, njegovati i povećati, kako pomoću nje rješavati vrlo praktične probleme i što kad se uopće ne osjećamo kreativno? Stane u svaku torbu za plažu, pa i u malo veći džep. To znači da njezine mudrosti možete prosipati čak i na plaži ili na nekoj ljetnoj kavi u hladu.


DIVAN ŽIVOT, Frank Martela

Tražite li ovo ljeto nešto zahtjevnije, ali pozitivno štivo koje će pojačati uživanje u svemu što radite – druženju s prijateljima, kupanju, slasnim obrocima, dugim ljetnim noćima – ovo je ta knjiga! Finski filozof preroštao je za nas razmišljanja i zapise velikih svjetskih mislioca od Aristotela do Tolstoja pitajući se: ima li naš život smisla? Odgovor je: Ne nužno – ali svejedno u svom životu možemo pronaći puno smisla. Knjiga za sve koji vole zabavne paradokse, pametno pisanje, puno razmišljanja i još više uživanja u životu. Jer život je zaista – divan!

To nisam ja – to je moja Štitnjača!

Štitnjača.hr

O životu sa štitnjačom. O životu bez štitnjače. O šarenim i sivim danima. I svemu između toga.

WordPress Ads